WINTER SALE! Tijdelijk GRATIS montage van een complete set (velgen+banden) op uw voertuig. Profiteer nu van dit voordeel!

TPMS ventielen

Sinds september 2014 worden vanuit de Europese Unie de zogenaamde TPMS Sensoren in alle nieuwe auto’s verplicht gesteld. TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) is een betrouwbaar hulpmiddel dat de bandenspanning en de temperatuur van alle banden meet terwijl u in de auto rijdt.

De gegevens worden middels een frequentie draadloos naar de boordcomputer van uw auto gestuurd. Op het display van uw dashboard kunt u vervolgens deze informatie aflezen.

Het systeem stelt door middel van geluidsignalen en zichtbaar op de display de chauffeur in staat lekkage, lage bandenspanning, te hoge bandenspanning of de temperatuur snel te onderkennen. Hierop kan de chauffeur maatregelen nemen.

Iedereen weet dat bandenspanning belangrijk is, maar veel autobezitters zien niet aan de banden dat ze met een te lage bandenspanning rijden. Dat is niet zo wonderlijk, een verschil van 0,5 Bar is voor een leek nauwelijks te herkennen. Te lage bandenspanning is vaak een oorzaak van ongelukken. Bovendien verhoogt een te lage bandenspanning het brandstofverbruik en de bandenslijtage. Een bijkomend voordeel is dat op deze manier op grote schaal het milieu hierdoor uiteraard ook gespaard wordt.

Daarnaast vermindert de veiligheid en de wegligging en wordt de remweg een aanzienlijk stuk langer.

GiVa Wheels biedt u de mogelijkheid om uw nieuwe velgenset te voorzien van deze TPMS sensoren.

Wij zorgen voor de juiste programmering zodat deze sensoren foutloos door uw boordcomputer herkend worden.

In de laatste fase van het bestelproces kunt u deze TPMS sensoren toevoegen in het winkelmandje.

Doel van TPMS

De overheid heeft een aantal doelpunten opgesteld voor de verplichte invoering van het TPMS systeem bij nieuwe auto’s:


  • De veiligheid verhogen

  • De koolmonoxide uitstoot verlagen

  • Verminderen van het brandstofverbruik

  • De levensduur van een band te optimaliseren

  • Verhogen van de duurzaamheid
Bij een 20% te lage bandenspanning:

  • Vermindert de levensduur van de band met 30%

  • Verhoogt de kans op schade aan de band met 25%

  • Verhoogt het brandstofgebruik met 3%

  • 36% procent van de automobilisten heeft een te lage bandenspanning 36%

Hulp nodig?Bel ons: +31 (0)13 513 00 43Whatsapp+31 (0)6 82 07 26 71 9 Vandaag geopend van 09:00 tot 18:00! Over GiVa Wheels Contact Werken bij GiVa Wheels Levering en afhalen Hoe te bestellen Betalen Retourneren Montagehandleiding Algemene voorwaarden Privacyverklaring Velgen Velgenconfigurator Velgmerken Fotogalerij Schuifbouten Slotbouten Velgenreiniger Banden Bandenmaten Speed index Load index Datum (DOT) code Bandenspanning Runflat banden Zomerbanden Winterbanden Contact GiVa Wheels B.V.
De Hemeltjes 18
5051 JR Goirle
Nederland
+31 (0)13 513 00 43
info@givawheels.nl
© 2018 GiVa Wheels B.V.