Complete sets, gemonteerd en gebalanceerd – PLUG-AND-PLAY! Meer dan 75.000 tevreden klanten! Voor particulieren en bedrijven!

page: Heb ik centreerringen nodig?

Wat zijn centreerringen?

Centreerringen zijn speciaal ontworpen ringen die ervoor zorgen dat er een perfecte pasvorm ontstaat tussen de naaf van het voertuig en het midden van de velg. Deze ringen worden vaak gemaakt van kunststof of metaal en zijn beschikbaar in diverse maten en diktes.

Waarom zijn centreerringen belangrijk?

Bij de productie van velgen wordt vaak gekozen voor een grotere naafdiameter om de velgen universeel toepasbaar te maken voor verschillende automodellen. Echter, om ervoor te zorgen dat de velg exact op het midden van de naaf van het voertuig gemonteerd wordt, zijn centreerringen onmisbaar.

Hier zijn enkele redenen waarom:

 • Perfecte pasvorm
  Centreerringen zorgen voor een exacte en nauwsluitende pasvorm tussen de velg en de naaf van het voertuig, wat essentieel is voor een veilige en stabiele rit.
 • Voorkomen van trillingen
  Zonder een correcte centrering kan het voertuig trillen tijdens het rijden. Dit kan oncomfortabel zijn en zelfs leiden tot slijtage van banden en andere onderdelen.
 • Veiligheid
  Een incorrect gemonteerde velg kan leiden tot ongelijke verdeling van druk op de banden en kan het risico op ongelukken verhogen.
 • Verlengde levensduur
  Door het gebruik van centreerringen wordt de druk gelijkmatig verdeeld over de velg en band, wat resulteert in minder slijtage en dus een langere levensduur van zowel de velg als de band.

Heb ik centeerringen nodig?

Of u centreerringen nodig heeft, is afhankelijk van zowel het type velg dat u kiest als het specifieke voertuigmodel dat u bezit. Wanneer de naafdiameter van de door u gekozen velg groter is dan de naaf van uw voertuig, zijn centreerringen onmisbaar. Deze ringen vangen het verschil in diameter op en zorgen voor een nauwkeurige centrering. Echter, als de naafdiameter van de velg exact overeenkomt met de naaf van uw voertuig, dan zijn centreerringen overbodig.

Belangrijk om te weten: bij het gebruik van onze innovatieve velgenconfigurator wordt automatisch rekening gehouden met het naafgat van uw voertuig. Hierdoor tonen we uitsluitend velgen die perfect zullen passen, al dan niet in combinatie met centreerringen. Zo bent u altijd verzekerd van een optimale pasvorm en een zorgeloze installatie.

Hoe bestel ik centreerringen?

Bij ons staat uw tevredenheid voorop. Als u bij ons velgen besteld worden centreerringen automatisch en kosteloos toegevoegd aan uw bestelling indien deze nodig zijn voor de installatie. Zo zorgen we ervoor dat u altijd de juiste onderdelen ontvangt voor een probleemloze montage.

Deskundige hulp en advies

Heeft u vragen over de montage van uw gloednieuwe velgen? Onze professionals staan te popelen om u van dienst te zijn met persoonlijke ondersteuning. Of u nu vragen heeft over het gebruik van centreerringen of over de nieuw geleverde set uit onze collectie, we zijn er om u te assisteren.

Voordelen van Giva Wheels

Wat zeggen onze klanten?
Largest wheel range in Europe Exclusive importer of Bola Proline approved webshop Exclusive importer of 2Forge Platin approved webshop Exclusive importer of Judd
Zakelijk account voor professionelen?
Registreer B2B-account
Dinsdag 2 januari open van 09:00 tot 17:00!

Onze velgmerken