Complete sets, gemonteerd en gebalanceerd – PLUG-AND-PLAY! Meer dan 75.000 tevreden klanten! Voor particulieren en bedrijven!

page: Velgen en winterse omstandigheden

De winterse maanden brengen niet alleen kou en knusse avonden bij de haard, maar ook praktische uitdagingen voor automobilisten. In landen als Nederland en België betekent dit vaak sneeuw, ijs, en ja, ook strooizout. Dit zout is van vitaal belang om de wegen veilig en begaanbaar te houden, maar het kan een verborgen tegenstander zijn voor de velgen van uw auto. Gelukkig bestaan er velgen die speciaal ontworpen zijn om de winterse elementen te trotseren.

De uitdagingen van zout en pekel

Als de temperatuur daalt en de wegen wit kleuren, wordt er gestrooid met zout. Dit zout, dat in combinatie met smeltwater pekel vormt, is een doeltreffende ijsbestrijder. Echter, het is een tweesnijdend zwaard: pekel is berucht vanwege zijn corrosieve eigenschappen, die schadelijk kunnen zijn voor standaard velgen.

Hoe herken ik velgen geschikt voor winterse omstandigheden?

Maar hoe weet u welke velgen gewapend zijn tegen deze barre winterse condities?

Wintergeschikt-icoon

Veel velgen die geschikt zijn voor winterse omstandigheden worden gekenmerkt met een speciaal icoon bij de velgenafbeelding. Dit symbool is een teken dat de velgen uitvoerig getest zijn en weerbaar tegen de strenge winter.

Regelmatig schoonmaken

Ongeacht het type velg, is het altijd een goed idee om ze regelmatig te wassen om opgebouwd zout en vuil te verwijderen. Het is aan te raden om hiervoor een goede, niet agressieve velgenreiniger te gebruiken.

Hoe besteld u winter velgen in onze webshop?

Start allereerst met het kiezen van uw voertuigmodel. In het daaropvolgende velgenfilter kunt u specifieke kenmerken selecteren, waaronder de optie “Wintergeschikt“. U kunt ook andere criteria specificeren, zoals de gewenste inchmaat.

Een tip voor winter velgen: doorgaans wordt gekozen voor de huidige inchmaat of eentje kleiner, zodat de velg en band optimaal presteren onder winterse omstandigheden.

Voordelen van Giva Wheels

Wat zeggen onze klanten?
Largest wheel range in Europe Exclusive importer of Bola Proline approved webshop Exclusive importer of 2Forge Platin approved webshop Exclusive importer of Judd
Zakelijk account voor professionelen?
Registreer B2B-account
Dinsdag 2 januari open van 09:00 tot 17:00!

Onze velgmerken