Complete sets gemonteerd en gebalanceerd, PLUG-AND-PLAY! Meer dan 75.000 tevreden klanten! Voor particulieren en bedrijven!
Gemakkelijk online velgen bestellen? Selecteer uw voertuig
Logo SuperMetal

Over SuperMetal

In 2003 zijn de oprichters Byron, Steve en Greg vol enthousiasme begonnen met de verkoop van velgen. Een jaar later betrokken ze hun eerste pand, niet de grootste met 1000 vierkante meter, maar groot genoeg om het kantoor, de montagelijn en de voorraadruimte in te richten. In dat jaar werden ze de Britse distributeur voor enkele vooraanstaande Duitse wielproducenten in Europa, namelijk Ronal en Borbet. Deze merken stonden bekend om hun kwaliteit en strenge testnormen, wat later de basis zou vormen voor SuperMetal.

Op een koude ochtend in januari 2013 namen ze het besluit om hun eigen merk velgen te lanceren. Ze wilden dat elk wiel dat ze produceerden uniek zou zijn, naadloos zou passen op voertuigen als originele wielen, innovatieve ontwerpen en technologie zou bevatten, volledige TÜV-goedkeuring en ABE-certificering voor de Duitse markt zou hebben, en er beter uit zou zien dan al het andere.

De weg naar het worden van een velgenfabrikant was lang. Ze bezaten de ontwerp- en technische vaardigheden en bouwden gedurende de 11 jaar dat ze in de industrie werkten een netwerk van technische partners op. Deze partners waren wereldleiders met dezelfde toewijding aan kwaliteit en tests als zij. Om de beste wielen te produceren, moesten ze samenwerken met de beste fabrieken en een grondige selectieprocedure doorlopen. Uiteindelijk vonden ze een groep fabrieken verspreid over de wereld die hen zou helpen bij het ontwikkelen van hun eigen technologieën en die beschikten over de meest vooraanstaande goedkeuringen en accreditaties, waaronder TÜV-goedkeuring.

TÜV-tests en goedkeuring waren cruciaal voor al hun producten. Naast typegoedkeuring, die als enige Europese certificering kon bevestigen dat hun wielen aan de EU-regelgeving voldeden, zou het een van hun unieke verkoopargumenten worden. In het begin leek het onmogelijk, aangezien een Brits velgenbedrijf nog nooit eerder een Duitse typegoedkeuring had verkregen vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het zou jaren van inspanning vergen voordat ze die status zouden bereiken. Ze besefte al snel dat TÜV-tests en goedkeuring geld kostten. Na de merkgoedkeuring moesten ze aanzienlijke investeringen doen, niet alleen in de ontwerpfase, maar ook in het goedkeuringsproces. Maar dat hield hen niet tegen, want ze wisten precies hoe ze hun wielen wilden hebben.

In januari 2015 behaalden ze eindelijk hun eerste volledige TÜV- en KBA-goedkeuring. Hiermee konden ze aan de wereld laten zien dat hun wielen aan de hoogste normen voldeden. Het was een veelvoorkomend probleem dat Britse velgenfabrikanten zelf het draagvermogen van hun wielen konden bepalen zonder externe testen, vaak met vage termen zoals "Load Rated" of "Van Rated". Samen met andere Europese merken konden zij nu betrouwbare TÜV-geteste gewichtsbelastingen en voertuiggoedkeuringen voor hun wielen leveren.

Terwijl ze snel nieuwe ontwerpen produceerden, concentreerden ze zich op innovatie en technologische vooruitgang in de velgenindustrie. Ze introduceerden hun ecoFEA-proces, dat nog steeds evolueert. Dit proces gebruikte engineering en simulatie om spaakprofielen te verfijnen voor maximale gewichtsbesparing en sterkte, wat resulteerde in maximale efficiëntie. Ze begonnen ook met het ontwikkelen van lichte velgen met ruimte voor elektrische wielmotoren, in samenwerking met toonaangevende motortechnologiebedrijven. Andere innovaties omvatten hun Multelox-proces, waarbij meerkleurige wielen werden gecreëerd door middel van elektroforesebehandelingen, en hun Bi-forming proces, dat elementen van gesmede wielen combineerde met CNC-bewerkingen voor unieke ontwerpen.

Naarmate hun ontwerp- en technische capaciteiten bekend werden, ontvingen ze opdrachten voor verschillende designprojecten, waarbij ze wielen ontwierpen en soms prototypes maakten voor speciale voertuigen of fabrikantvereisten. Ze begonnen de aandacht te trekken van gespecialiseerde marktsegmenten, waaronder militaire voertuigen en luxe auto's, waarbij ze hun technologieën en flexibele service inzetten om wielen te ontwikkelen die aan extreme eisen voldeden.

Met een assortiment goedgekeurde wielen, waaronder één ECE-wiel, begonnen ze in 2019 hun wielen te verkopen in Duitsland en heel Europa. Het feit dat Duitse consumenten en groothandelaren Britse wielen met Duitse goedkeuring konden aanbieden, was een eye-opener. Ze werden steeds meer opgemerkt door autofabrikanten in het Verenigd Koninkrijk en Europa, omdat hun wielen voldeden aan al hun typegoedkeuringseisen. Ze begonnen hun wielen te leveren aan camperfabrikanten, voertuigfabrikanten en bouwers, en nu produceren ze wielen voor enkele van de grootste voertuigfabrikanten in het Verenigd Koninkrijk, zowel als originele als aftermarket opties. In 2019 werd hun Trident-wiel zelfs het eerste 20-inch wiel dat beschikbaar was bij VW UK voor de Volkswagen Transporter.

SuperMetal velgen overzicht

SuperMetal velgen gemakkelijk online bestellen

Het meest uitgebreide, beschikbare assortiment SuperMetal velgen gemakkelijk online bestellen.

Alle SuperMetal velgen ondergaan strenge kwaliteitseisen en zijn voorzien van een TÜV-certificering. Een TÜV certificaat is een kwaliteits kenmerk. Een velg met een TÜV certificaat onderscheidt zich daarmee van andere velgen zonder TÜV certificaat. Het is ook een veiligheids kenmerk, een prettig idee als u nieuwe lichtmetalen velgen laat monteren onder uw auto. Voor meer informatie over kwaliteits kenmerken of andere vragen over lichtmetalen velgen of banden kunt u vanzelfsprekend ook contact opnemen met ons opnemen.

Bestel velgen van SuperMetal, variërend van 15 inch tot en met 20 inch en maak uw bestelling compleet met banden, TPMS-bandendruk sensoren en andere accessoires. Benieuwd of onderstaande SuperMetal velgen ook op uw voertuig passen? Gebruik onze velgenconfigurator om uw voertuig te selecteren.
Let op, u heeft nog geen voertuig geselecteerd.
Selecteer uw voertuig met onze velgenconfigurator bovenaan deze pagina.

Grootste assortiment SuperMetal velgen, snel geleverd

Giva Wheels levert het grootste assortiment SuperMetal velgen van Europa. Door middel van een unieke, wereldwijde samenwerking met betrouwbare partners kan Giva Wheels veel velgen van SuperMetal leveren binnen enkele werkdagen. Klik bij een velgmodel op 'Meer informatie' om alle beschikbare maten te zien.

Wilt u weten of velgen van SuperMetal op uw voertuig passen? Selecteer dan uw voertuig met onze velgenconfigurator bovenaan deze pagina.

SuperMetal velgen scherp geprijsd bij Giva Wheels

Giva Wheels heeft het hele jaar door scherpe prijzen voor SuperMetal velgen, daarnaast worden SuperMetal velgen gratis bezorgd op ieder adres in Nederland en België (met uitzondering van de Waddeneilanden).

Optioneel is het mogelijk om SuperMetal velgen te bestellen met banden. De velgenset wordt gratis gemonteerd en gebalanceerd, plug en play voor uw voertuig!

Hoe worden SuperMetal velgen door Giva Wheels geleverd?

Op een pallet of een 4 losse pakketten en hoe wordt dit dan verpakt? Bent u benieuwd hoe wij uw bestelling verzenden? Kijk op onze pagina Bezorgen van bestelling voor meer informatie en een korte video over het inpakproces van een velgenset. Uiteraard kan uw bestelling ook afgehaald worden. U ontvangt een bevestiging per mail als uw bestelling klaar ligt voor afhaling.

Velgen van SuperMetal gemonteerd met banden?

U kunt velgen van SuperMetal optioneel laten afmonteren met zomerbanden, winterbanden of all-season banden. Wij monteren en balanceren de gehele velgenset gratis. U kunt uw bestelling bij ons afhalen, of gratis laten versturen naar ieder adres in Nederland en België (met uitzondering van de Waddeneilanden). Geniet van dit voordeel wanneer u een complete velgenset aankoopt bij Giva wheels.

Bent u op zoek naar SuperMetal velgen?

SuperMetal gemakkelijk online bestellen bij Giva Wheels, optioneel af te monteren met banden. Snel bezorgd in Nederland en België, of af te halen in onze showroom in Goirle. Wilt u weten of velgen van SuperMetal op uw voertuig passen? Selecteer dan uw voertuig met onze velgenconfigurator bovenaan deze pagina of neem contact met ons op. Onze specialisten reageren snel op al uw vragen.

Hoe kunt u velgen van SuperMetal bestellen?

U kunt, door gebruik te maken van onze velgenconfigurator, velgen van SuperMetal bestellen en de velgen optioneel laten afmonteren met zomerbanden, winterbanden of all-season banden. Wij monteren en balanceren de gehele velgenset gratis. U kunt uw bestelling bij ons afhalen, of gratis laten versturen naar ieder adres in Nederland en België (met uitzondering van de Waddeneilanden). Geniet van dit voordeel wanneer u een complete velgenset aankoopt bij Giva wheels.

Voordelen van Giva Wheels

Wat zeggen onze klanten?
Largest wheel range in Europe Exclusive importer of Bola Proline approved webshop Exclusive importer of 2Forge Platin approved webshop Exclusive importer of Judd
Zakelijk account voor professionelen?
Registreer B2B-account
Maandag open van 09:00 tot 17:00!