page: Bezorgen van bestelling

Bezorging van bestelling

Tegenwoordig vindt u een enorm aanbod van aluminium velgen op internet. Echter is het voor veel mensen een belemmering om via internet kwetsbare en dure producten als velgen te bestellen en te laten versturen. Een online betaling van een groot geldbedrag, zonder dat men weet of het product schadevrij wordt geleverd en welke garanties een verzender vervolgens biedt bij onvolkomenheden, kan uiteraard voor velen een drempel zijn.

Hoe wordt een bestelling door Giva Wheels geleverd? Op een pallet of een 4 losse pakketten en hoe wordt dit dan verpakt? Bent u benieuwd hoe wij uw bestelling verzenden?

Wij proberen u via onderstaande uitleg inclusief demonstratievideo een helder inzicht te geven hoe wij een bestelling verpakken en versturen.

Afhalen

Uiteraard kan uw bestelling ook afgehaald worden. U ontvangt een bevestiging per mail als uw bestelling klaar ligt voor afhaling. Montage van een complete set velgen met banden op uw auto is desgewenst tegen € 39,- mogelijk.

Eindcontrole

Na de laatste stap van het montage proces controleren wij iedere bestelling zorgvuldig op eventuele schades. Tevens worden alle maten en kleuren voor de derde en laatste keer gecontroleerd, evenals extra opties zoals TPMS sensoren, anti-diefstalsloten.

Nadat overtollige montagepasta verwijderd is wordt de velgenset op een recyclebare houtvezelpallet van 80x60cm gestapeld.

Wanneer de banden te weinig bescherming bieden voor de kwetsbare velgranden, wordt tussen elke band/velg combinatie een laag van foam en/of karton gelegd om eventuele schade door trillen, bewegen en schuren van de set gedurende het transport uit te sluiten.

In de bovenste velg wordt ten slotte een doosje gestopt waarin bijvoorbeeld naafringen, wielbouten, wielmoeren en andere benodigde en/of bestelde accessoires zitten. Ook wordt een montagehandleiding toegevoegd aan uw bestelling. Om elke vorm van onvolkomen heden uit te sluiten voegt een medewerker van de eindcontrole een checkformulier toe die persoonlijk is geparafeerd met zijn of haar initialen.

Verpakken

Vervolgens wordt uw bestelling naar de inpak afdeling gereden. Het complete pakket wordt voorzien van een topfolie om uw zending te bescherming tegen vocht en water.

Aansluitend wordt uw velgenset ingeseald en stevig vast gebonden aan de vezelpallet. Wij zekeren de verpakking af met Giva Wheels tape zodat u er zeker van bent dat uw zending nooit is geopend nadat deze ons heeft verlaten.

Tenslotte plaatsen wij nog een sticker welke u er aan herinnert dat u direct een melding maakt bij ons indien het pakket in beschadigde of gehavende staat aangereikt wordt aan u.


Transport

Giva Wheels verzendt haar velgensets al jaar en dag met Parts Express. Een solide en betrouwbare partner in de banden- en velgenbranche. Wij verzenden op alle weekdagen. Uw pallet wordt, samen met alle andere bestellingen, aan het einde van de dag opgehaald met een trailer. Zodra uw bestelling wordt geladen door de chauffeur en wordt ingescand ontvangt u een Track and trace per e-mail met alle verzendinformatie.

In de regel wordt uw bestelling de volgende werkdag bij u aangeboden. U krijgt op de dag van levering een indicatie van het levermoment met een interval van ongeveer 2 uur. Hieraan kunnen echter helaas geen rechten ontleend worden. Een transporteur kan met onvoorziene zaken als files, wegomleidingen en pech te maken krijgen.

Giva Wheels verstuurt ook naar alle EU-landen. Deze landen kunt u bij het afrekenen selecteren. Omdat deze landen binnen de EU vallen, krijgt u niet te maken met (douane)toeslagen. Het spreekt voor zich dat deze zendingen wat langer onderweg zijn! Het kan enkele dagen tot een week duren voor bijvoorbeeld Spanje. Houd altijd rekening met een bezorgperiode van 1-2 dagen. Dat is de marge die Parts Express hanteert. Zaterdag en zondag tellen daarbij niet mee.

Uitpakken

We begrijpen dat u in blijde verwachting bent op de dag van levering en u niet kunt wachten tot uw velgen eenmaal zijn gemonteerd. Wij verzoeken u echter geduldig de volgende stappen af te lopen:

  1. Wanneer u de pallet door de chauffeur wordt aangeboden, controleer deze dan visueel op schade. Wanneer u geen ernstige schade(s) aan de verpakking ziet tekent u voor een goed ontvangst.
  2. Snijdt u met een mesje of een schaar door het folie heen om enkel de bovenste velg met band af te kunnen nemen. De pallet met de onderste 3 velgen en banden laat u dus stevig ingepakt op de pallet staan.

De bovenste, afgenomen, band velg combinatie is altijd de voorste velg. Hier hebben wij uiteraard al voor gezorgd. Monteert u deze velg met behulp van onze montagehandleiding op de vooras. Daar de vooras altijd voorzien is van de grootste remmen en te maken heeft met het indraaien van de wielen dient deze te worden getest-fit. Mocht, om welke, onvoorzien reden ook iets niet passen of kloppen kunnen wij in het slechtste geval de pallet terug halen. U kunt immers de afgenomen velg weer redelijk makkelijk vast plakken op de nog vastgebonden velgen.

Voordelen van Giva Wheels

Wat zeggen onze klanten?
Largest wheel range in Europe Exclusive importer of Bola Proline approved webshop Exclusive importer of 2Forge Platin approved webshop Exclusive importer of Judd
Zakelijk account voor professionelen?
Registreer B2B-account
Maandag open van 09:00 tot 17:00!