Complete sets, gemonteerd en gebalanceerd – PLUG-AND-PLAY! Meer dan 75.000 tevreden klanten! Voor particulieren en bedrijven!

page: Bezorgen van bestelling

Bezorging van bestelling

Tegenwoordig is er een enorm aanbod van aluminium velgen te vinden op internet. Echter kan het voor veel mensen een belemmering zijn om kwetsbare en dure producten zoals velgen online te bestellen en te laten versturen. Het betalen van een groot geldbedrag zonder zekerheid over de kwaliteit en garanties bij eventuele problemen kan voor veel mensen een drempel zijn.

Wij begrijpen deze zorgen en willen u graag verzekeren dat wij bij Giva Wheels uw bestelling op een veilige en zorgvuldige manier verpakken en versturen. Zo bieden wij u een optimale service en garanderen wij dat uw producten in goede staat bij u aankomen.

Hoe wordt uw bestelling geleverd?

Uw bestelling wordt geleverd in vier losse pakketten of op een pallet, afhankelijk van de grootte van uw bestelling. Om beschadiging tijdens het transport te voorkomen, worden de velgen zorgvuldig verpakt in een speciale doos. De doos wordt vervolgens voorzien van beschermende materialen zoals piepschuim en karton om extra bescherming te bieden tijdens het transport.

Afhalen

Het is natuurlijk ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen bij Giva Wheels. U ontvangt van ons een bevestiging per e-mail wanneer uw bestelling klaarligt voor afhaling.

Bij afhaling bieden wij u ook de mogelijkheid om een complete set velgen met banden te laten monteren op uw auto. U kunt dit aangeven in het winkelwagentje en wij zorgen ervoor dat dit voor u geregeld wordt.

Als u ervoor kiest om uw bestelling af te halen, kunt u er zeker van zijn dat uw producten zorgvuldig zijn verpakt en klaarliggen om opgehaald te worden. Indien u nog vragen heeft over afhalen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Eindcontrole

Bij Giva Wheels vinden wij het belangrijk om de kwaliteit van onze producten te waarborgen. Daarom controleren wij na de laatste stap van het montageproces iedere bestelling zorgvuldig op eventuele schades. Ook worden alle maten en kleuren voor de derde en laatste keer gecontroleerd, evenals extra opties zoals TPMS sensoren en anti-diefstalsloten.

Na het verwijderen van overtollige montagepasta, wordt de velgenset op een recyclebare houtvezelpallet van 80x60cm gestapeld. Om eventuele schade door trillen, bewegen en schuren van de set tijdens het transport uit te sluiten, leggen wij tussen elke band/velg combinatie een laag van foam en/of karton wanneer de banden onvoldoende bescherming bieden voor de kwetsbare velgranden.

Vervolgens wordt er in de bovenste velg een doosje gestopt waarin bijvoorbeeld naafringen, wielbouten, wielmoeren en andere benodigde en/of bestelde accessoires zitten. Ook voegen wij een montagehandleiding toe aan uw bestelling. Om elke vorm van onvolkomenheden uit te sluiten, wordt er door een medewerker van de eindcontrole een checkformulier geparafeerd met zijn of haar initialen en toegevoegd aan uw bestelling.

Op deze manier kunnen wij u verzekeren dat uw bestelling met de grootste zorg en aandacht is behandeld en klaar is voor verzending of afhaling. Indien u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder!

Verpakken

Na de eindcontrole wordt uw bestelling naar de inpak afdeling gebracht. Hier wordt het complete pakket voorzien van een topfolie om uw zending te beschermen tegen vocht en water.

Vervolgens wordt uw velgenset ingeseald en stevig vastgebonden aan de vezelpallet. Om er zeker van te zijn dat uw zending niet is geopend nadat deze ons heeft verlaten, zekeren wij de verpakking af met Giva Wheels tape.

Tot slot plaatsen wij nog een sticker op het pakket om u eraan te herinneren dat u direct een melding moet maken bij ons indien het pakket in beschadigde of gehavende staat bij u aankomt.

Op deze manier zorgen wij ervoor dat uw bestelling veilig en beschermd wordt verpakt, zodat uw velgen en banden in optimale staat bij u aankomen.


Transport

Giva Wheels verzendt haar velgensets al geruime tijd via Parts Express, een betrouwbare partner in de banden- en velgenbranche. Wij verzenden op alle weekdagen en uw pallet wordt aan het einde van de dag opgehaald met een trailer, samen met alle andere bestellingen. Zodra uw bestelling wordt ingeladen door de chauffeur en wordt ingescand, ontvangt u een Track and Trace per e-mail met alle verzendinformatie.

Over het algemeen wordt uw bestelling de volgende werkdag bij u aangeboden. Op de dag van levering krijgt u een indicatie van het levermoment met een interval van ongeveer 2 uur. Houd er echter rekening mee dat er bij de transporteur onvoorziene situaties kunnen optreden, zoals files, wegomleidingen of pech.

Giva Wheels verstuurt ook naar alle EU-landen. Deze landen kunt u bij het afrekenen selecteren. Omdat deze landen binnen de EU vallen, hoeft u geen douanerechten te betalen. Houd er wel rekening mee dat deze zendingen langer onderweg zijn. De bezorgperiode voor bijvoorbeeld Spanje kan enkele dagen tot een week duren. Houd altijd rekening met een bezorgperiode van 1-2 dagen, dat is de marge die Parts Express hanteert. Houd er rekening mee dat zaterdag en zondag niet als werkdagen worden beschouwd.

Op deze manier zorgen wij ervoor dat uw bestelling snel en veilig bij u wordt afgeleverd. Indien u nog vragen heeft over de verzending van uw bestelling, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder!

Verzendkosten

Giva Wheels rekent binnen Nederland en België geen verzendkosten voor 4 velgen zonder banden. Verzendkosten voor 4 velgen gemonteerd met banden bedragen € 39,00, met uitzondering van de Waddeneilanden. Voor de Waddeneilanden geldt een toeslag van € 50,00. Wilt u uw bestelling in een ander land laten afleveren, neem dan contact met ons op.

Uitpakken

We begrijpen dat u vol verwachting uitkijkt naar de levering van uw velgen en niet kunt wachten om ze te monteren. We willen u echter vragen om geduldig de volgende stappen te volgen:

  1. Wanneer de pallet door de chauffeur wordt aangeboden, controleert u deze dan visueel op eventuele schade. Als u geen ernstige schade aan de verpakking ziet, tekent u voor een goede ontvangst.
  2. Gebruik een mesje of schaar om alleen de bovenste velg met band af te nemen door het folie te snijden. De onderste 3 velgen en banden laat u stevig verpakt op de pallet staan.

De bovenste, afgenomen, velg-band combinatie is altijd de voorste velg. Wij hebben hier uiteraard al voor gezorgd. Monteer deze velg met behulp van onze montagehandleiding op de vooras. Omdat de vooras altijd is voorzien van de grootste remmen en te maken heeft met het indraaien van de wielen, dient deze te worden getest-fit. Mocht er om welke reden dan ook iets mis zijn, dan raden wij u aan om contact op te nemen met onze klantenservice voordat u de andere velgen en banden van de pallet haalt.

Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat uw velgen en banden in optimale staat zijn en veilig gemonteerd kunnen worden op uw voertuig. Mocht u nog vragen hebben over het uitpakken en monteren van uw bestelling, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Voordelen van Giva Wheels

Wat zeggen onze klanten?
Largest wheel range in Europe Exclusive importer of Bola Proline approved webshop Exclusive importer of 2Forge Platin approved webshop Exclusive importer of Judd
Zakelijk account voor professionelen?
Registreer B2B-account
Vandaag open van 09:00 tot 17:00!

Onze velgmerken