Complete sets gemonteerd en gebalanceerd, PLUG-AND-PLAY! Meer dan 75.000 tevreden klanten! Voor particulieren en bedrijven!
In verband met een bedrijfsfeest zijn wij vandaag telefonisch niet bereikbaar na 16:45. Wij vragen hiervoor uw begrip
Gemakkelijk online velgen bestellen? Selecteer uw voertuig
Logo Romac

Over Romac

Romac designs worden in speciale OE-omgevingen geproduceerd met behulp van lagedrukgiettechnologie. Dit productieproces zorgt voor een lager productgewicht terwijl de totale slagvastheid / treksterkte toeneemt en is het primaire productieproces voor de meeste OE fabrikanten. Alle gepolijste ontwerpen inbegrepen in onze inzameling kenmerken ook poeder met een laag bedekte eindigt als norm.

Alle producten in de Roma collectie worden getest in hun eigen internationaal gecertificeerde faciliteiten, vanaf het eerste ontwerp tot en met elke productiefase. Alle ontwerpen ondergaan een reeks strenge tests om er zeker van te zijn dat de producten, afwerkingen en accessoires van top OE kwaliteit zijn.

De botsproef is ontworpen om de omstandigheden in de 'echte wereld' na te bootsen. Hierbij wordt het gewicht zowel met als zonder banden en in verschillende botsingsconfiguraties op het wiel uitgeoefend. Tijdens het ontwerpproces worden de delen van het wiel vastgesteld die veel gewicht dragen en aan aanvullende tests onderworpen. De belangrijkste focus van deze test is het controleren op luchtretentie en het bevestigen van de structurele ontwerpintegriteit.

Pitch Circle Diameter, of PCD zoals het beter bekend is, is de configuratie van de bout/moer gaten in het wiel. PCD Tolerantie is een van de meest belaste delen van het wiel en wordt apart gemeten en bemonsterd. De PCD Tolerantietest houdt in dat het wiel op een naaf wordt gemonteerd waar de bouten worden uitgetrokken om extreme spanning na te bootsen en ons cruciale veiligheidsgegevens te verschaffen. Deze test wordt verschillende keren uitgevoerd om de nauwkeurigheid van de resultaten te waarborgen.

De radiale vermoeiingstest bootst de krachten na die tijdens het gebruik op een wiel worden uitgeoefend. De radiaaltest wordt uitgevoerd met en zonder banden en met verschillende gewichtsconfiguraties om passagiers en lading te simuleren. Ontwerpen met XL-gewicht worden ook getest met commerciële belastingen. De gewichtsbelastingen en krachten die tijdens deze test worden gebruikt, zijn aanzienlijk groter dan de 'echte' omstandigheden en overtreffen alle internationale normen, waarbij elke proefpersoon minimaal 200.000 omwentelingen maakt.

Met veel van dezelfde procedures als bij de radiaal- en botsproeven richt de analyse van de vermoeiing in bochten zich rechtstreeks op de structurele prestaties van het wiel onder extreme belastingsspanningen tijdens het nemen van bochten. Simulaties worden uitgevoerd met verschillende gewichtsbelastingen en wegomstandigheden om ervoor te zorgen dat het wiel wordt getest onder omstandigheden die het normale weggebruik te boven gaan.

Vroeger werden luchtlektests uitgevoerd met water, tegenwoordig testen ze met helium. Door de chemische eigenschappen van helium is dit een veel nauwkeurigere test om te verzekeren dat wielen structureel gezond zijn en geen potentiële lekken vertonen.
Alle Roma wielen en accessoires worden getest op corrosie en blootstelling aan zout water. Om de omstandigheden op zoute wegen na te bootsen, worden de producten in onze afwerkkamer bij verschillende blootstellingsniveaus 'beneveld'.

De toonaangevende lakafwerking wordt bereikt door agressieve duurzaamheidstesten en -analyses. Bij lakinslagtests worden projectielen en ander wegpuin met hoge snelheid op het wiel afgevuurd. De gegevens over schade en lakintegriteit worden geanalyseerd om te garanderen dat alle lakafwerkingen in de collectie aan de premium kwaliteitsnorm voldoen.

Romac velgen overzicht

Romac velgen gemakkelijk online bestellen

Het meest uitgebreide, beschikbare assortiment Romac velgen gemakkelijk online bestellen. Bestel velgen van Romac, variërend van 15 inch tot en met 22 inch en maak uw bestelling compleet met banden, TPMS-bandendruk sensoren en andere accessoires. Benieuwd of onderstaande Romac velgen ook op uw voertuig passen? Gebruik onze velgenconfigurator om uw voertuig te selecteren.
Let op, u heeft nog geen voertuig geselecteerd.
Selecteer uw voertuig met onze velgenconfigurator bovenaan deze pagina.

Grootste assortiment Romac velgen, snel geleverd

Giva Wheels levert het grootste assortiment Romac velgen van Europa. Door middel van een unieke, wereldwijde samenwerking met betrouwbare partners kan Giva Wheels veel velgen van Romac leveren binnen enkele werkdagen. Klik bij een velgmodel op 'Meer informatie' om alle beschikbare maten te zien.

Wilt u weten of velgen van Romac op uw voertuig passen? Selecteer dan uw voertuig met onze velgenconfigurator bovenaan deze pagina.

Romac velgen scherp geprijsd bij Giva Wheels

Giva Wheels heeft het hele jaar door scherpe prijzen voor Romac velgen, daarnaast worden Romac velgen gratis bezorgd op ieder adres in Nederland en België (met uitzondering van de Waddeneilanden).

Optioneel is het mogelijk om Romac velgen te bestellen met banden. De velgenset wordt gratis gemonteerd en gebalanceerd, plug en play voor uw voertuig!

Hoe worden Romac velgen door Giva Wheels geleverd?

Op een pallet of een 4 losse pakketten en hoe wordt dit dan verpakt? Bent u benieuwd hoe wij uw bestelling verzenden? Kijk op onze pagina Bezorgen van bestelling voor meer informatie en een korte video over het inpakproces van een velgenset. Uiteraard kan uw bestelling ook afgehaald worden. U ontvangt een bevestiging per mail als uw bestelling klaar ligt voor afhaling.

Velgen van Romac gemonteerd met banden?

U kunt velgen van Romac optioneel laten afmonteren met zomerbanden, winterbanden of all-season banden. Wij monteren en balanceren de gehele velgenset gratis. U kunt uw bestelling bij ons afhalen, of gratis laten versturen naar ieder adres in Nederland en België (met uitzondering van de Waddeneilanden). Geniet van dit voordeel wanneer u een complete velgenset aankoopt bij Giva wheels.

Bent u op zoek naar Romac velgen?

Romac gemakkelijk online bestellen bij Giva Wheels, optioneel af te monteren met banden. Snel bezorgd in Nederland en België, of af te halen in onze showroom in Goirle. Wilt u weten of velgen van Romac op uw voertuig passen? Selecteer dan uw voertuig met onze velgenconfigurator bovenaan deze pagina of neem contact met ons op. Onze specialisten reageren snel op al uw vragen.

Hoe kunt u velgen van Romac bestellen?

U kunt, door gebruik te maken van onze velgenconfigurator, velgen van Romac bestellen en de velgen optioneel laten afmonteren met zomerbanden, winterbanden of all-season banden. Wij monteren en balanceren de gehele velgenset gratis. U kunt uw bestelling bij ons afhalen, of gratis laten versturen naar ieder adres in Nederland en België (met uitzondering van de Waddeneilanden). Geniet van dit voordeel wanneer u een complete velgenset aankoopt bij Giva wheels.

Voordelen van Giva Wheels

Wat zeggen onze klanten?
Largest wheel range in Europe Exclusive importer of Bola Proline approved webshop Exclusive importer of 2Forge Platin approved webshop Exclusive importer of Judd
Zakelijk account voor professionelen?
Registreer B2B-account
Maandag open van 09:00 tot 17:00!