Complete sets gemonteerd en gebalanceerd, PLUG-AND-PLAY! Meer dan 75.000 tevreden klanten! Voor particulieren en bedrijven!
Gemakkelijk online velgen bestellen? Selecteer uw voertuig
Logo Fondmetal

Over Fondmetal

De geschiedenis van Fondmetal begon in 1970 in Palosco, een kleine gemeente tussen Bergamo en Brescia.

Het bedrijf begon als een aluminiumgieterij die voor derden werkte en zette een familietraditie voort. Reeds in 1908 had de overgrootvader van Stefano Rumi een ijzergieterij (Stefano Rumi, zoon van Gabriele, de stichter van Fondmetal, is de huidige eigenaar van het bedrijf).

Aanvankelijk hield Fondmetal zich bezig met de productie van ongelijke stukken, maar na verloop van tijd specialiseerde het bedrijf zich meer en meer in de productie van onderdelen voor de auto-industrie, als reactie op de vraag van klanten en de passie van de heer Rumi voor auto's en autoraces. In Palosco werden inductie spruitstukken, waterleidingen, koppelingshuis en oliereservoirs gemaakt. Op die manier vervaardigde Fondmetal uiteindelijk belangrijke onderdelen zoals cilinderkoppen en motorblokken voor de Maserati Biturbo. Het prestigieuze Modenese bedrijf behoorde, samen met Fiat, Iveco, OM, Magneti Marelli en Same, tot de belangrijkste klanten in de jaren 1970.


Dit alles was voor de heer Rumi echter niet voldoende om de absolute onafhankelijkheid van Fondmetal te garanderen. Hij was nog steeds volledig en absoluut gebonden aan de eisen van de klanten in een gevoelige periode zoals de tijd na de oliecrisis.

De moeilijke tijd van de beroemde bezuinigingsperiode overtuigde Gabriele Rumi van de onvermijdelijke noodzaak een eigen product op de markt te brengen om zichzelf te redden van de onvermijdelijke afhankelijkheid van de orders van derden. Dit was een moedige beslissing die aanzienlijke en gecompliceerde inspanningen op het gebied van ombouw en ontwikkeling van apparatuur met zich meebracht, maar dit heeft de Bergamascaanse onderneming niet afgeschrikt.

De keuze van het produkt, wegens zijn electieve affiniteit met de autowereld, viel op de lichtmetalen wielen en de nieuwe, aanzienlijke investeringen werden gedaan met het doel een produkt van hoge kwaliteit aan de klanten voor te stellen.

Precieze kenmerken hebben Fondmetal al vele jaren tot leider gemaakt op het gebied van lichtmetalen velgen: de hoge kwaliteit van het product (TÜV, ECE, NAD homologaties), IATF 16949, UNI EN ISO 14001 en UNI EN ISO 9001 certificering, technologische mentaliteit verworven op racevelden over de hele wereld, state-of-the-art productie, fabrieken flexibiliteit, betrouwbaarheid, snelheid.

Fondmetal velgen overzicht

Fondmetal velgen gemakkelijk online bestellen

Het Italiaanse Fondmetal is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van lichtmetalen velgen van uitmuntende kwaliteit in combinatie met Italiaanse perfectie in design. Elegante, sportieve velgen van Fondmetal tillen het karakter van de auto waaronder ze worden geïnstalleerd naar een hoog niveau. In iedere Fondmetal velg ziet u de Italiaanse passie terug in het ontwerp van de velg. Bij diverse modellen van Fondmetal kunt u originele naafkappen overzetten van onder andere BMW, Mercedes-Benz, Volvo, Audi en Fiat. Deze kunt u herkennen aan het icoon 'CAP-FITS' als u uw voertuig geselecteerd heeft in onze velgenconfigurator.

Bestel velgen van Fondmetal, variërend van 15 inch tot en met 22 inch en maak uw bestelling compleet met banden, TPMS-bandendruk sensoren en andere accessoires. Benieuwd of onderstaande Fondmetal velgen ook op uw voertuig passen? Gebruik onze velgenconfigurator om uw voertuig te selecteren.
Let op, u heeft nog geen voertuig geselecteerd.
Selecteer uw voertuig met onze velgenconfigurator bovenaan deze pagina.

Mercedes-Benz velgen van Fondmetal zijn de perfecte upgrade voor uw auto

Als u de trotse bestuurder bent van een Mercedes-Benz, dan wilt u dat uw auto er uniek en perfect uitziet. De dedicated velgen van Fondmetal zijn bij uitstek vormgegeven in de designtaal van uw auto. Bij diverse Fondmetal modellen kunt u de originele naafkappen overzetten, deze kunt u herkennen aan het icoon 'CAP FITS'. De velgmodellen van Fondmetal lijken zo uit de brochure van Mercedes-Benz te komen.

Bij Giva Wheels kiest u gemakkelijk en snel een mooie set velgen voor uw auto. U kunt online een mooie velgenset uitzoeken voor uw auto en deze direct bestellen. Wilt u de Fondmetal velgen aan huis laten leveren? Wij leveren desgewenst de Fondmetal velgen afgemonteerd en gebalanceerd met banden. Inclusief alle montage toebehoren. Plug & Play dus. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken om uw nieuwe Fondmetal velgen door ons op uw auto te laten monteren.

Passende Fondmetal velgen bij het onmiskenbare charisma van BMW

Het unieke logo met de blauw-witte kleuren van de Beierse vlag, is al meer dan een eeuw synoniem met sportwagens en vertelt een verhaal van engineering van de hoogste kwaliteit, sportiviteit en dynamisch design. Om een BMW met trots aan te kleden, passen Fondmetal velgen bij het onmiskenbare charisma van een BMW die zakenlui en sportwagenrijders verenigt onder dezelfde passie.

Het ontwerp van BMW dedicated wheels van Fondmetal is geïnspireerd door de design karakteristieken van het Beierse merk en ook de technische specificaties zijn volledig afgestemd op de beoogde BMW modellen. De originele naafdop past in het wiel en dat maakt de set helemaal compleet voor de ware liefhebber.

Grootste assortiment Fondmetal velgen, snel geleverd

Giva Wheels levert het grootste assortiment Fondmetal velgen van Europa. Door middel van een unieke, wereldwijde samenwerking met betrouwbare partners kan Giva Wheels veel velgen van Fondmetal leveren binnen enkele werkdagen. Klik bij een velgmodel op 'Meer informatie' om alle beschikbare maten te zien.

Wilt u weten of velgen van Fondmetal op uw voertuig passen? Selecteer dan uw voertuig met onze velgenconfigurator bovenaan deze pagina.

Fondmetal velgen scherp geprijsd bij Giva Wheels

Giva Wheels heeft het hele jaar door scherpe prijzen voor Fondmetal velgen, daarnaast worden Fondmetal velgen gratis bezorgd op ieder adres in Nederland en België (met uitzondering van de Waddeneilanden).

Optioneel is het mogelijk om Fondmetal velgen te bestellen met banden. De velgenset wordt gratis gemonteerd en gebalanceerd, plug en play voor uw voertuig!

Hoe worden Fondmetal velgen door Giva Wheels geleverd?

Op een pallet of een 4 losse pakketten en hoe wordt dit dan verpakt? Bent u benieuwd hoe wij uw bestelling verzenden? Kijk op onze pagina Bezorgen van bestelling voor meer informatie en een korte video over het inpakproces van een velgenset. Uiteraard kan uw bestelling ook afgehaald worden. U ontvangt een bevestiging per mail als uw bestelling klaar ligt voor afhaling.

Velgen van Fondmetal gemonteerd met banden?

U kunt velgen van Fondmetal optioneel laten afmonteren met zomerbanden, winterbanden of all-season banden. Wij monteren en balanceren de gehele velgenset gratis. U kunt uw bestelling bij ons afhalen, of gratis laten versturen naar ieder adres in Nederland en België (met uitzondering van de Waddeneilanden). Geniet van dit voordeel wanneer u een complete velgenset aankoopt bij Giva wheels.

Bent u op zoek naar Fondmetal velgen?

Fondmetal gemakkelijk online bestellen bij Giva Wheels, optioneel af te monteren met banden. Snel bezorgd in Nederland en België, of af te halen in onze showroom in Goirle. Wilt u weten of velgen van Fondmetal op uw voertuig passen? Selecteer dan uw voertuig met onze velgenconfigurator bovenaan deze pagina of neem contact met ons op. Onze specialisten reageren snel op al uw vragen.

Hoe kunt u velgen van Fondmetal bestellen?

U kunt, door gebruik te maken van onze velgenconfigurator, velgen van Fondmetal bestellen en de velgen optioneel laten afmonteren met zomerbanden, winterbanden of all-season banden. Wij monteren en balanceren de gehele velgenset gratis. U kunt uw bestelling bij ons afhalen, of gratis laten versturen naar ieder adres in Nederland en België (met uitzondering van de Waddeneilanden). Geniet van dit voordeel wanneer u een complete velgenset aankoopt bij Giva wheels.

Voordelen van Giva Wheels

Wat zeggen onze klanten?
Largest wheel range in Europe Exclusive importer of Bola Proline approved webshop Exclusive importer of 2Forge Platin approved webshop Exclusive importer of Judd
Zakelijk account voor professionelen?
Registreer B2B-account
Vandaag open van 09:00 tot 17:00!