Menu

Giva Wheels B.V.
De Hemeltjes 18
5051 JR Goirle
Nederland
Getoonde prijzen zijn inclusief 21% BTW.
GiVa Wheels B.V. is niet gelieerd aan enig automerk.
Montagehandleiding

Indien u ervoor kiest om uw velgenset thuis te laten leveren door Giva Wheels dan dient u er uiteraard voor te zorgen dat deze gemonteerd wordt op uw auto. Als u onderstaande handleiding zorgvuldig doorloopt is de montage van uw velgenset een handeling die gemakkelijk door u zelf te doen is.

Giva Wheels velgmontage stappenplan:
Demonteren oude velg
 • Zet uw auto op een plaats waar de ondergrond vlak en stevig is. Zorg voor een werkomgeving waar u geen hinder veroorzaakt voor anderen en anderen wellicht voor u.
 • Trek de handrem aan en zet uw transmissie in de eerste versnelling of in de parkeerstand in geval van een automatische transmissie.
 • Draai met behulp van een wielmoersleutel alle moeren of bouten een halve slag los. Let op, de bouten/moeren dus niet geheel losdraaien.
 • Plaats uw krik onder de krik steunpunten van uw auto. Krik uw auto met behulp van een solide werkplaatskrik omhoog totdat het wiel wat u wilt vervangen loshangt van de grond. Heeft u geen werkplaatskrik dan kunt u de noodkrik gebruiken die normaal bij de auto geleverd is. Gebruik voor deze noodkrik desnoods de handleiding die bij de auto geleverd is. Zorg ervoor dat de krik stevig onder de auto staat.
 • Draai vervolgens alle bouten/moeren van het wiel los. Houdt u met behulp van uw voet of met hulp van een ander persoon het wiel zolang op de plaats. Nadat alle bouten/moeren losgedraaid zijn kunt u het wiel van de wielnaaf halen.
 • Maak de wielnaaf schoon met een staalborstel of grof schuurpapier en smeer deze daarna desgewenst in met kopervet.
Monteren nieuwe velg
 • Plaats (indien meegeleverd) de centreerring in de nieuwe velg.
 • Hang het nieuwe wiel op de naaf. Draai de velg zo op de naaf dat de boutgaten van de velg zich recht voor de boutgaten van de auto bevinden. Uiteraard kunt u in het geval van een auto met moeren de velg slechts in een keer juist plaatsen.
 • Zeer belangrijk: controleer goed of er geen ruimte/speling tussen het centergat van de velg en de naaf van de auto is. Dit zorgt anders beslist voor trillingen tijdens het rijden.
 • Draai vervolgens de bouten/moeren eerst met de hand vast en draai de bouten/moeren daarna met een moment van 120Nm kruislings aan.
 • Controleer goed of de velg of band nergens tegen de carrosserie of het chassis van de auto aan zit.
 • Laat de krik voorzichtig zakken.
 • De wielenmoeren/bouten kunnen zich in het begin nog gaan zetten. Draai daarom na de eerste 100km de wielmoeren/bouten nog eens na.

Downloaden montage handleiding

Open dit PDF Document en print de bovenstaande handleiding nog eens uit om deze bij montage bij de hand te hebben.

Veel plezier met uw nieuwe set wielen.

Team Giva Wheels

Andere pagina's

Betalen

Giva Wheels biedt u diverse mogelijkheden aan betalingsmogelijkheden. Bankoverschrijving Eenvoudig, zeker en kostenloos! Na controle van uw bestelling ontvangt u per mail onze bankgegevens. Maakt u het volledige factuurbedrag over en na ontvangst betaling wordt uw bestelling verstuurd. Deze betalingsmethode kan wereldwijd gebruikt worden. Wilt u uw bestelling afhalen dan dient er in alle gevallen een aanbetaling overgemaakt te worden van 10% van

Hoe te bestellen

Giva Wheels biedt u een aantal eenvoudige en veilige manieren van het plaatsen van uw bestelling. Als u vragen heeft of vragen voorafgaand aan het plaatsen van uw bestelling, neem dan gerust contact met ons op door een van de volgende manieren te vinden in onze rubriek contact. Mocht u meer willen weten over onze efficiente orderverwerking en verzendingdienst voorafgaand aan het plaatsen van uw bestelling gaat u dan eerst naar de rubriek leverin

Levering en afhaling

Giva Wheels biedt u de mogelijkheid om uw bestelde velgenset in de gehele Benelux en ver daar buiten tegen een scherp tarief te laten leveren. Door de nauwe en veelvuldige samenwerking met DPD Pakketdienst en Parts Express garandeert Giva Wheels de laagste verzendtarieven voor haar klanten. We garanderen een levering van slechts enkele dagen na ontvangst van uw betaling. De meeste bestellingen worden verzonden op dezelfde dag, zolang de voorraad

Over Giva Wheels

Giva Wheels is een groeiende internetonderneming met een jong en ambitieus team. Gespecialiseerd in de verkoop van velgensets via internet met de praktische kennis en service zoals u mag verwacht bij een dergelijke aankoop. U doet een online-aankoop zonder concessies! Wij streven ernaar om van uw aanschaf van een mooie set velgen een fantastische beleving te maken en u te begeleiden naar een juiste keuze. Van de orientatie tot aan de daadwerkelij

Contact

Heeft u vragen en/of opmerkingen over de website, het assortiment, of anderszins, neemt u dan telefonisch contact op of stuur een e-mailbericht. Klantenservice Telefoon+31 (0)13 513 00 43Whatsapp+31 (0)6 82 07 26 71Emailinfo@givawheels.nlFacebookGivaWheels Bezoekadres Giva Wheels B.V.De Hemeltjes 18 5051 JR GoirleNederland FactuurgegevensEmailfactuur@givawheels.nlIBAN-nummerNL19RABO0109502140BTW-nummerNL854657782B01KvK-nummer62110985

Retourneren

Niet tevreden? Geld terug Bent u bang velgen te bestellen zonder deze eerst op of voor uw auto gezien te hebben? Stuurt u een mail naar info@givawheels.nl en we zullen proberen u enkele duidelijke voorbeeldfoto's door te sturen om u een dusdanige indruk te laten verkrijgen om zekerder te zijn van de het uiteindelijke resultaat. Wanneer u toch ontevreden bent over de ontvangen velgen, biedt Giva Wheels u 14 dagen de mogelijkheid deze retour te st
Vandaag Open van 09:00 tot 18:00!