Menu

  • Wegens succes onbeperkt verlengd: GRATIS VERZENDING t.w.v. 45 EURO binnen Nederland en België op alle webshopbestellingen.

Eigen velg design ontwerpen?

Giva Wheels maakt dit mogelijk!

Bekijk de mogelijkheden
Vraag offerte aan

Korbach Custom Forged

Giva Wheels introduceert haar nieuwste merk: Korbach Custom Forged Wheels. Unieke velgen geheel naar uw eigen ontwerp en speciaal gemaakt voor uw auto. De velgen worden geproduceerd volgens TÜV en JWL-richtlijnen waardoor de beste kwaliteit kan worden gegarandeerd en de set ongeveer met 8 weken onder uw auto kan worden gemonteerd.

Stappenplan, hoe gaan we concreet te werk

Wensen in kaart brengen

Korbach maakt het mogelijk om ieder gewenst velgontwerp te produceren. U kunt uw aanvraag indienen door onderstaand formulier in te vullen. In dit formulier zullen wij enkele vragen stellen die ons een beter beeld geven van uw wensen. Tot slot wordt er gevraagd om een voorbeeld van het gewenste ontwerp als bestand toe te voegen. Komt u er zelf niet uit? Dan staan wij altijd voor u klaar.
1

Prijscalculatie

Zodra uw wensen bij ons bekend zijn zullen wij u voorzien van een vrijblijvende prijsofferte. Deze kunt u binnen 1 tot 2 werkdagen in de mail verwachten.
2

3D technische ontwerpen

De wielen worden ontworpen met behulp van de modernste 3D ontwerpsoftware. Er wordt een FEM-analyse uitgevoerd die met behulp van verschillende parameters een vermoeidheidstest simuleert. Deze krachtberekening geeft de zwakke plekken van de velg weer, welke vroegtijdig aangepast kunnen worden voordat het productieproces van start gaat.
3

Aluminium

De gesmede velg wordt gemaakt vanuit een verwarmde aluminium staaf. De staaf wordt met een hydraulische pers in een ronde schijf geperst. Wielnaven, ventielgaten en eventuele schroefaansluitingen worden met een ander persgereedschap gemaakt.
4

Draaibank

De tweede stap in het productieproces is de draaibank. Hier wordt ruim 70% van het ruwe materiaal verwijderd.
5

CNC-freesmachine

De volgende stap is de CNC-freesmachine, die zorgt voor het uiteindelijk ontwerp van de velg. Deze machine werkt op een duizendste millimeter nauwkeurig.
6

Lak spuiten

Na het freesproces worden de velgen in de gewenste kleur gespoten. Het wiel ondergaat eerst een microstraal behandeling om het materiaal compacter te maken. Vervolgens worden de wielen ondergedompeld in kleurloze chrome om roestvorming te voorkomen.
7

Eindcontrole & inpakken

Tot slot vindt de eindcontrole plaats waarbij het product wordt getest op de strenge veiligheidseisen. Vervolgens wordt het product zorgvuldig ingepakt om eventuele schade tijdens transport te voorkomen.
8

Transport

Zodra het product is ingepakt zal het worden opgehaald door een van de transportdiensten. De mogelijkheden bestaan uit zeevracht (8 tot 10 weken), treinvracht (6 tot 8 weken) en luchtvracht (4 tot 5 weken). U heeft de keuze om de set bij ons te laten monteren of direct bij u thuis te laten bezorgen.
9

Wat zijn gesmede aluminium velgen?

Gesmede aluminium velgen worden in tegenstelling tot gegoten aluminium velgen geproduceerd met een CNC-machine. Deze alternatieve productiemethode zorgt voor een betere verhouding tussen gewicht en sterkte. De sterke compressie tijdens het productieproces zorgt ervoor dat met hetzelfde draagvermogen een kleinere wanddikte behaald kan worden. Gesmede velgen zijn hierdoor gemiddeld 15 procent lichter, zonder dat de structurele integriteit verloren gaat. Tenslotte zorgt de lichte aard van de velgen voor betere rijeigenschappen en een soepeler rijgedrag.

Uitstekend!
9.5
Gebaseerd op 2217 reviews
goeie snelle service en veel uitzoek
R. De Kok Handel & Verhuur - Nieuwdorp Zld
Goede en snelle service en alles netjes op euro pallet ingepakt om schade te voorkomen. Bij zwarte velgen zelfs het plaklood in de zwarte kleur dat zie je bij de meeste bandenzaken niet! Heel veel keuze in soorten velgen en banden.
Goede en eerlijke velgendealer.
Andy Gamiz Serna - Lummen
De specs van de velgen zijn getrouwheidswaar, kleine vergetelheid met bestelling, daarmee het sterretje minder, maar desalniettemin, goede verwerking + snelle levering, top!
Gedaan wat beloofd was
Tom de Vries - Veldhoven
Na het plaatsen van de bestelling van een set LM velgen met banden na een week keurig thuis afgeleverd, inclusief wielmoeren en pasringen. En dat voor een heel redelijke prijs.
Dinsdag Open van 09:00 tot 17:00!

Onze velgmerken