Complete sets gemonteerd en gebalanceerd, PLUG-AND-PLAY! Meer dan 75.000 tevreden klanten! Voor particulieren en bedrijven!

Eigen velg design ontwerpen?

Giva Wheels maakt dit mogelijk!

Bekijk de mogelijkheden
Vraag offerte aan

Monza Custom Forged

Giva Wheels introduceert haar nieuwste merk: Monza Custom Forged Wheels. Unieke velgen geheel naar uw eigen ontwerp en speciaal gemaakt voor uw auto. De velgen worden geproduceerd volgens TÜV en JWL-richtlijnen waardoor de beste kwaliteit kan worden gegarandeerd en de set ongeveer met 8 weken onder uw auto kan worden gemonteerd.

Stappenplan, hoe gaan we concreet te werk

Wensen in kaart brengen

Monza maakt het mogelijk om ieder gewenst velgontwerp te produceren. U kunt uw aanvraag indienen door onderstaand formulier in te vullen. In dit formulier zullen wij enkele vragen stellen die ons een beter beeld geven van uw wensen. Tot slot wordt er gevraagd om een voorbeeld van het gewenste ontwerp als bestand toe te voegen. Komt u er zelf niet uit? Dan staan wij altijd voor u klaar.
1

Prijscalculatie

Zodra uw wensen bij ons bekend zijn zullen wij u voorzien van een vrijblijvende prijsofferte. Deze kunt u binnen 1 tot 2 werkdagen in de mail verwachten.
2

3D technische ontwerpen

De wielen worden ontworpen met behulp van de modernste 3D ontwerpsoftware. Er wordt een FEM-analyse uitgevoerd die met behulp van verschillende parameters een vermoeidheidstest simuleert. Deze krachtberekening geeft de zwakke plekken van de velg weer, welke vroegtijdig aangepast kunnen worden voordat het productieproces van start gaat.
3

Aluminium

De gesmede velg wordt gemaakt vanuit een verwarmde aluminium staaf. De staaf wordt met een hydraulische pers in een ronde schijf geperst. Wielnaven, ventielgaten en eventuele schroefaansluitingen worden met een ander persgereedschap gemaakt.
4

Draaibank

De tweede stap in het productieproces is de draaibank. Hier wordt ruim 70% van het ruwe materiaal verwijderd.
5

CNC-freesmachine

De volgende stap is de CNC-freesmachine, die zorgt voor het uiteindelijk ontwerp van de velg. Deze machine werkt op een duizendste millimeter nauwkeurig.
6

Lak spuiten

Na het freesproces worden de velgen in de gewenste kleur gespoten. Het wiel ondergaat eerst een microstraal behandeling om het materiaal compacter te maken. Vervolgens worden de wielen ondergedompeld in kleurloze chrome om roestvorming te voorkomen.
7

Eindcontrole & inpakken

Tot slot vindt de eindcontrole plaats waarbij het product wordt getest op de strenge veiligheidseisen. Vervolgens wordt het product zorgvuldig ingepakt om eventuele schade tijdens transport te voorkomen.
8

Transport

Zodra het product is ingepakt zal het worden opgehaald door een van de transportdiensten. De mogelijkheden bestaan uit zeevracht (8 tot 10 weken), treinvracht (6 tot 8 weken) en luchtvracht (4 tot 5 weken). U heeft de keuze om de set bij ons te laten monteren of direct bij u thuis te laten bezorgen.
9

Wat zijn gesmede aluminium velgen?

Gesmede aluminium velgen worden in tegenstelling tot gegoten aluminium velgen geproduceerd met een CNC-machine. Deze alternatieve productiemethode zorgt voor een betere verhouding tussen gewicht en sterkte. De sterke compressie tijdens het productieproces zorgt ervoor dat met hetzelfde draagvermogen een kleinere wanddikte behaald kan worden. Gesmede velgen zijn hierdoor gemiddeld 15 procent lichter, zonder dat de structurele integriteit verloren gaat. Tenslotte zorgt de lichte aard van de velgen voor betere rijeigenschappen en een soepeler rijgedrag.

Wat zeggen onze klanten?
Largest wheel range in Europe Exclusive importer of Bola Proline approved webshop Exclusive importer of 2Forge Platin approved webshop Exclusive importer of Judd
Zakelijk account voor professionelen?
Registreer B2B-account
Vandaag open van 09:00 tot 17:00!