Complete sets, gemonteerd en gebalanceerd – PLUG-AND-PLAY! Meer dan 75.000 tevreden klanten! Voor particulieren en bedrijven!

page: Reservewiel

Reservewiel of thuiskomertje

Het noodlot van een lekke band kan elke automobilist treffen, vaak op de meest ongelegen momenten. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor een lekke band om u te helpen weer op weg te komen en uw reis voort te zetten. Een van de meest traditionele en nog steeds effectieve methoden is het gebruik van een reservewiel of ’thuiskomertje’.

Wat is een reservewiel precies? Ook bekend als een thuiskomertje, is een reservewiel een eenvoudig vervaardigd wiel dat specifiek is ontworpen om u na een lekke band weer op weg te helpen. Meestal wordt het reservewiel opgeborgen in een speciale bak in de kofferbak van het voertuig en is het kleiner en lichter dan een normaal wiel. Door het reservewiel te monteren na een lekke band, kunt u met een gematigde snelheid verder rijden totdat u de mogelijkheid hebt om thuis te komen of een bandenspecialist te bezoeken voor een permanente oplossing.

Reservewielen bieden zowel voordelen als nadelen voor automobilisten. Aan de positieve kant houdt een reservewiel u mobiel en vermindert het de kans op verdere schade aan uw voertuig doordat u niet op de velg hoeft te rijden. Moderne voertuigen zijn vaak uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem dat de luchtdruk in de banden bewaakt, waardoor potentiële problemen snel worden gedetecteerd en u tijdig kunt overschakelen naar het reservewiel.

Het is ook de moeite waard om op te merken dat sommige landen, zoals Spanje, Turkije, Servië en Slowakije, een reservewielplicht hebben. Dit betekent dat automobilisten verplicht zijn om een reservewiel in hun voertuig te hebben wanneer ze op de weg zijn in deze landen.

Hoewel op de Giva Wheels website alleen volwaardige wielen worden verkocht, bieden onze collega’s bij reservewielen.nl een snelle, gemakkelijke en betaalbare manier om een officieel reservewiel voor uw auto te bestellen. Als dé webshop voor reservewielen in Nederland en België begrijpen ze bij reservewielen.nl hoe belangrijk mobiliteit is voor onze bezoekers.

De hoogwaardige reservewielen zijn uw garantie voor een snelle en probleemloze oplossing. “We know what fits”.

➤ Naar de reservewiel configurator

Voordelen van Giva Wheels

Wat zeggen onze klanten?
Largest wheel range in Europe Exclusive importer of Bola Proline approved webshop Exclusive importer of 2Forge Platin approved webshop Exclusive importer of Judd
Zakelijk account voor professionelen?
Registreer B2B-account
Dinsdag 2 januari open van 09:00 tot 17:00!

Onze velgmerken