Complete sets gemonteerd en gebalanceerd, PLUG-AND-PLAY! Meer dan 75.000 tevreden klanten! Voor particulieren en bedrijven!

page: Reservewiel

Reservewiel of thuiskomertje

Elke automobilist krijgt er vroeg of laat ooit mee te maken; Een lekke band!!

In de meeste gevallen is het niet mogelijk om met een lekke band naar de volgende garage te rijden. Een runflat band, een banden reparatiekit of een reservewiel kan u helpen uw auto rijklaar te houden en u in staat te stellen uw reis voort te zetten.

Wat is een reservewiel?

Reservewielen, ook wel thuiskomertjes genoemd, zijn bijzonder goedkope en eenvoudig vervaardigde wielen waarmee u na een lekke band verder kunt rijden. In de meeste voertuigen wordt het reservewiel vervoerd in een speciale bak in de kofferbak en is het kleiner dan een volwaardig wiel. Door het reservewiel na een lekke band te monteren, kunt u met gematigde snelheid verder rijden en vervolgens thuis of bij een bandenhandelaar een nieuwe band monteren.

Voor- en nadelen van reservewielen

Met een reservewiel blijft u mobiel en riskeert u geen veiligheidsrisico’s als u op de velg blijft hobbelen. Aangezien de luchtdruk in moderne banden elektronisch wordt geregistreerd door een bandenspanningscontrolesysteem, wordt het rijgevaar vroegtijdig gedetecteerd en kunt u tijdig overschakelen op de noodband.

Het belangrijkste nadeel is de eenvoudige vervaardiging van het wiel, dat u alleen voor korte afstanden moet gebruiken. Daarom kan het een beschadigde band niet volledig vervangen en mag het nooit worden beschouwd als een volwaardig wiel.

Op de Giva Wheels website kunt u enkel volwaardige wielen kopen. Echter kunt u bij onze collega’s van Reservewielen.nl snel, gemakkelijk en goedkoop een officieel reservewiel bestellen voor uw auto:

➤ Naar de reservewiel configurator

Voordelen van Giva Wheels

Wat zeggen onze klanten?
Largest wheel range in Europe Exclusive importer of Bola Proline approved webshop Exclusive importer of 2Forge Platin approved webshop Exclusive importer of Judd
Zakelijk account voor professionelen?
Registreer B2B-account
Vandaag open van 09:00 tot 17:00!